کد خبر: 13016
سه شنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۲
پرینت
ایمیل

خطرات شیر غیر پاستوریزه

امروزه اطلاعات زیادی در مورد مواد غذایی اُرگانیک (طبیعی) در دسترس است اما لبنیات غیر پاستوریزه واقعا خطرناک هستند. در این میان شیر غیر پاستوریزه بسیار باب شده به خصوص با توصیه ی بسیاری از متخصصان تغذیه مبنی بر اینکه شیر پاستوریزه نشده به هضم غذا کمک می کند.

مجله اینترنتی طیف نما به نقل از " ریدرز دایجست "؛  بنابر تحقیقات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، این فقط یک شایعه است (در اینجا برخی دیگر از شایعات در مورد شیر وجود دارد). اداره ی غذا و دارو فروش شیر پاستوریزه نشده را برای مصرف انسان ها ممنوع کرده است و استدلال آن این است:


بر طبق تحقیقات جدید، شیر غیر پاستوریزه _ و پنیری که از آن درست می شود _ تقریبا مسئول تمام بیماری های ناشی از مواد لبنی هستند. اگرچه این مراکز، فروش این گونه مواد لبنی را ممنوع کرده اند اما برخی مراکز خصوصی (حداقل 38 عدد از این مراکز) اجازه ی فروش این مواد لبنی را دارند، بنابراین شما ممکن است به راحتی به مواد لبنی غیر پاستوریزه در بازارچه های محلی کشاورزان و یا در قفسه های فروشگاه های مختلف مواد غذایی دسترسی داشته باشید ـ مواد لبنی گاو، گوسفند و یا بز.


پژوهشی جدید که در مجله ی بیماری های عفونی منتشر شده است داده های مربوط به شیوع برخی بیماری های ناشی از مواد لبنی را از سال 2009 تا سال 2014 گردآوری کرده است. محققان شیوع 87 بیماری ناشی از مسمومیت مواد غذایی دارای باکتری های ای کولی، سالمونلا، کمپیلوباکتر و لیستریا را دنبال کردند. آن ها به این نتیجه رسیدند که شیر پاستوریزه نشده و پنیری که از آن درست می شود علت 96 درصد از بیماری ها هستند. لبنیات غیر پاستوریزه سالیانه به طور متوسط باعث 760 مورد مسمویت غذایی می شوند و حدود 22 مورد از این مسمویت ها حاد هستند و نیاز به بستری شدن دارند.


نویسنده ی این پژوهش می گوید «مصرف کنندگان مواد غذایی آلی و طبیعی در حال افزایش هستند. با این حال بر خلاف برخی باورها، محصولات غذایی اُرگانیک ایمن تر و سالم تر از محصولات سنتی نیستند چون مرتبط با بسیاری از مسمویت های ناشی از مواد غذایی پاستوریزه نشده هستند.»


در حالیکه طرفداران شیر غیر پاستوریزه ادعا می کنند که این محصول لبنی سرشار از باکتری ها، ویتامین ها و آنزیم های مفید است، مرکز مباره با بیماری ها این ادعا را رد می کند و می گوید «هیچ مزیتی از نوشیدن شیر غیر پاستوریزه در مقابل شیر پاستوریزه به دست نمی آید. روند پاستوریزه کردن شیر هرگز علت ابتلا به بیماریها، مسمویت ها، آلرژی ها و سایر مشکلات نبوده است.»


مترجم: سیما نوشادی

+ 0
مخالفم - 0
دیدگاه ها

کد امنیتی کد جدید

قوانین ارسال دیدگاه: 1. نظراتی که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
2. لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید
3. با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
تعداد نظرات: 0
منتشر نشده: 0